Afgelopen zondag 25 augustus vond er bij het Sea-Devils Dive Team in Mill een Open Dag plaats met een grandioze opening van het nieuwe onderwater oefen-object Devil’s Wreck.

Devil’s Wreck is een kunstmatig duik-object waar in gedoken kan worden ofwel duiken met een plafond. Onder grote publieke belangstelling onthulde wethouder en loco-burgermeester Jos van den Boogaart een maquette van het Devil’s Wreck en voorzag haar van haar naam. Hierna ging een groep tech-duikers te water en namen het wrak daarmee officieel in gebruik. Om de gasten een indruk te geven van het Devil’s Wreck onder water was er na de openingshandeling in het clubhuis een korte film te zien van een duiker bij het Devil’s Wreck.

Het Devil’s Wreck bestaat uit 4 drijvers van een baggerschip met de stuurhut van hetzelfde schip. Het is een kunstmatig wrak waar in en op geoefend kan worden door duikers. Hoe te duiken op een wrak wordt hierbij aangeleerd. Hierbij komen speciale vaardigheden voor de duikers kijken welke zij op dit “wrak” kunnen oefenen.

Hoe uniek (regionaal en landelijk) dit object is blijkt wel uit het feit dat de Sea-Devils al door een brandweerkorps zijn benaderd met de vraag of ook zij hierop zouden kunnen en mogen oefenen. Maar ook duikers uit de rest van het land hebben al aan gegeven zeker een keer op het Devil’s Wreck te komen duiken.

Wilt u meer informatie of ook een duik plannen op het Devil’s Wreck, op de website onder het knop 'Devil's Wreck' bevindt zich een inschrijfformulier voor aanmelding.

thumb IMG 2098 thumb IMG 2101 thumb IMG 2099 thumb IMG 2047 thumb IMG 2068 thumb IMG 2116 thumb IMG 2126 thumb IMG 2129